Vet du hur otroligt påverkad du och din häst blir av att du sitter snett? På bilderna nedan visar jag detta på ett övertydligt sätt. Det krävs dock inte alls en sån där tydlighet för att göra skada i hästen.
Att sitta snett då och då eller under en kortare tid är kanske inte hela världen, men om detta fortsätter. Om du märker att du hamnar snett, viker dig i midjan, att sadeln skjuts åt sidan, hästen skjuter en bog, biter sig fast i bettet på den ena sidan osv så är det dags att ta tag i problemet.

image2

Mitt jobb är att se till att du på egen hand ska lära dig känna era snedheter och med enkla medel kunna rätta till dem. Många frågar om det är hästen eller de själva som är sneda, låt oss se… vad kom först hönan eller ägget?
Jag kan svara att detta faktiskt inte spelar någon roll.

Ifall hästen är sned men du sitter och inverkar rakt så kommer hästen bli rak.
Ifall du är sned och hästen är rak så kommer hästen bli sned.

Så allt handlar om att vi ska lära oss att sitta och inverka rakt så kommer vår häst följa. De är otroligt känsliga och fullkomligt älskar när vi skapar oss en högre kroppsmedvetenhet!

Du kanske rent kroppsligt är till synes rak, men vet du ifall du inverkar jämt på båda sidor i allt du gör? jag har hittills aldrig träffat en enda helt rak människa. Alla kan slipa på sin egen rakriktning för både sin egen och hästens skull.

Sitta rakt över hästen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *