Har din balans kanske blivit sämre med åren? Vi skyller ofta på åldern. Men kan inte dina balansproblem bero på att du inte längre leker? (poängtera att jag inte menar att det i ALLA fall är såhär)
Ni vet det där citatet ” Man slutar inte leka för att man blir vuxenman blir vuxen för att man slutar leka.” börja fundera på detta gällande exempelvis balans.
Titta på barn. De utmanar sina kroppar genom lek, hoppar på ett ben, hoppar hopprep, balanserar på stenar/plankor/streck på marken/stockar osv allt de kan hitta på. Barnen utmanar dessutom balansen, tänk er exempelvis leken ”inte nudda golv” där de kliver/hoppar mellan olika punkter de ska balansera på.

Så kan det vara så att din balans till stor del blev sämre för att du slutade leka och slutade utmana din kropp?
När man utmanar sin kropp och exempelvis balanserar så lär man sig sin kropp, skapar en högre kroppskontroll och bygger faktiskt muskler tro det eller ej.

Kan det vara värt att börja leka lite igen för att se hur detta påverkar din balans? Börja på den nivå du är bekväm med oavsett vilken nivå detta är. Kanske kan detta föryngra känslan i din kropp, göra dig tryggare i din vardag eller utveckla din trygghet på hästryggen? Ifall det inte är så att du har dålig balans, undersök då hur den kan utvecklas och vilka effekter detta kan ge just dig!

Många av mina elever har efter en tid blivit allt tryggare på hästryggen och utvecklat sin balans, varför? Jo, för vi börjar jobba med ryttarens muskelkontroll. Ryttaren både stärker musklerna och lär sig att kontrollera och känna dem. Men visst är det fantastiskt att du även kan börja jobba med din balans till vardags?

Du kanske tycker att din häst är vinglig, men har du testat röra dig på ett förutbestämt rakt streck. När du gjort det så kommer de flesta upptäcka att de vinglar eller åtminstone får anstränga sig för att gå rakt. Kan du hjälpa en obalanserad häst ifall du själv inte är balanserad? Kanske, men visst är det så mycket lättare med dig själv i balans.

Ryttare/människor med balansproblem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *