För er som inte läst mitt inlägg om överlinje så kan ni göra det här, detta öppnas i ny flik så ni fortfarande kan studera denna bild och sedan få närmare förklaring längre ner.

Så:
1. Vi börjar med hästens sittben. Kan ni se att sittbenet är högre upp i juni? Visst känner ni också att det är lättare att peka ut sittbenet på hästen där i juni eftersom ”bullen” på hästens rumpa är så mycket tydligare? Ju tydligare ni kan se denna ”bulle” på hästens rumpa desto högre upp är sittbenet. För att känna skillnaden i er kropp: svanka –> sittbenet glider ”upp”, svansen mellan benen –> sittbenet åker ”ner”.
Så vi kan konstatera att hästen ”längt sin rumpa”.

2. Halsansättningen då? Visst kan ni se att det ser ut som att hela hästen lyft sin hals och framdel?

3. Längden på halsen. Kan ni se att hästen nästan har halsen lite indragen mellan sina bogar på junibilden men sedan har längt hela halsen och fått fram pannan en aning på septemberbilden?

4. Helhetsintryck, visst kan ni se att hela hästen upplevs mer harmonisk?

Underbart kämpat av ryttaren som sitter på en donna som inte varit enkel. Jag tycker att det är starkt och underbart med ryttare som vågar testa en sund och logisk väg i ridningen. De utvecklas hela tiden och under en lektion nyligen bjöd hästen på en oväntad passage när vi tränade detaljer i traven och såg riktigt stolt ut!
Så vad vi kan konstatera efter jobbet med henne är att vi kan låta hästen söka sig framåt och sluta bråka med dess mun medan vi jobbar på andra detaljer i vår och hästens kropp.
Resultatet kommer visa sig och det ger mer arbetsglada och harmoniska hästar om du har tålamodet för din hästs skull!

Längd överlinje på elevhäst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *