Min kropp mår väldigt bra av ridning, inte bara för att det är fysisk träning, att jag får friskluft eller får psykisk och själslig lycka av det utan eftersom den lägger ett extremt fokus ner på detaljnivå i kroppen. Medvetenhet på detaljnivå gör att jag konstant rannsakar och ”lagar” eventuella brister och/eller får en skön genomgång.

Om man inte har möjlighet eller tid att rida tillräckligt ofta då?
När jag får för lite ridning i min kropp kompenserar jag på andra sätt. Jag och en vän diskuterade detta idag och la fram vikten av att utveckla vår ridning i vardagslivet.
Hur gör man det då kan man ju tänka? Ni kanske tror jag menar att ni ska ner på marken och göra plankan för jämnan, sitta på en pilatesboll, gå till gymmet eller välja trappan före hissen. Nog för att dessa saker är bra men det är inte vad jag talar om.
Jag kan inte tjata om det tillräckligt ofta men det viktigaste vi gör är att bli medvetna om vår kropp och rakrikta och justera oss själva.
Vilket ben lägger du vikten i när du står? när du går? hur pekar dina tår? är dina fötter jämna? är du svankig? är någon sida av midjan kortare? Drar du upp dina axlar? Kan du sopa/mocka/skotta åt båda hållen? Hur tar du på dig byxorna? – Jackan?
Vilken arm kastar du med? Skjuter boll med? vilken ben vill du helst lägga upp på det andra? Kan du sitta på huk?
Kan du skifta och förändra allt detta ovan och hitta alla dina egna delar i vardagen du kan göra på ett annorlunda sätt?

I allmänhet så bör vi röra oss mer, inte nödvändigtvis mer så som i längre tid eller längre sträcka utan fler olika rörelser åt en massa olika håll. Idag på en föreläsning fick jag veta att vi bör göra 300st olika rörelser under en dag…mängden vi gör ligger på närmare 30st. Hur kan du lägga till fler och bli mer medveten?

Hur kan du med detta i bakfickan nu utveckla din ridning utan häst i vardagen? Bli medveten, rör dig på alla möjliga sätt och öva dig att göra det på sättet din kropp finner det svårare/mindre lätt.

Hur du utvecklar din ridning i din vardag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *