Jag anser ridning vara friskvård och jag vill kämpa för att det ska bli en självklar friskvårdsform.
Jag har jobbat inom sjukvården, vi lägger en massa tid och pengar på sjukvård under våra liv. Jag ser så otroligt många fall av sjukvård som hade kunnat undvikas ifall fokus istället legat på friskvård som en självklar del i vardagen.

Ridning och samvaro med hästar ger såväl fysisk som psykisk träning och vård. Det ger ökad kroppskontroll, balans och styrka. Hästar och ridning hjälper till att minska stress och kan hjälpa en människa som hamnat i depression. Det finns mängder av forskning på hur motion i allmänhet gjort att människan blivit både gladare och friskare.
Ridning kan hjälpa oss att ta tag i våra liv, bli handlingskraftiga och skapa tydliga mål.
Listan på dess fördelar kan göras lång!

Har du ont i ryggen eller någon annanstans i kroppen? Är du mer eller mindre sned? dålig hållning? stressad? spänd? vill du gå ner i vikt? vill du bli mer tränad? vill du öka din fokus i vardagen? lära dig sätta och följa upp mål?

En lektion behöver inte handla om att vi ska lära dig att rida eller att vi ska lära hästen någonting. En lektion kan helt enkelt bara fokusera på enbart friskvård, en lektion som ger ett friskare du i kropp och själ till vardags!