Andra uppsittningen utomhus blev fångad på film!

Varför tror ni att han står såhär stilla i alla filmer? hans beröm i allt vi har gjort har varit att han får vara helt ifred. Inget godis och inte överdrivet med klappar och smek. Hästar känner när vi är stolta över dem vilket jag är varje pass vi jobbar ihop! Varje gång något blivit rätt har jag helt släppt honom och klivit åt sidan. Jag har gett honom space att fundera helt ifred, han tycker att det är så skönt!

När hästen bearbetar saker så kan den (om de litar på att du håller koll på dess omgivning och ifall du jobbat på detta sätt) somna. Hermann sover någon/några gånger varje pass trots att passen inte alls är långa. Jag prioriterar det här lugnet och harmonin.

Innan jag kliver upp på honom ser jag till att han har ”en hov i varje hörn”, varför? För hästens balans.

Varför jag inte hade tränset på honom var för att jag inte hade tyglarn till mitt sidepull i stallet och sadeln är fullständigt insnöad…japp… 135cm snö!

Han tar ett litet varv runt pallen. Han tog för första gången ett steg med ryttare och kände på balansen men tog det så otroligt lugnt. Jag är så stolt över honom att jag blir helt rörd, så rörd att jag nästan gråter glädjetårar efter våra pass. Vilken känsla det blir när man haft honom sedan liten.

Andra uppsittningen utomhus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *